St.Martin/St.Maarten-St.Bartts-Anguilla-St.Maarten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tom-Tilly-Koen Schippers - WaarBenJij.nu St.Martin/St.Maarten-St.Bartts-Anguilla-St.Maarten - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Tom-Tilly-Koen Schippers - WaarBenJij.nu

St.Martin/St.Maarten-St.Bartts-Anguilla-St.Maarten

Door: Tom Tilly Henk

Blijf op de hoogte en volg Tom-Tilly-Koen

06 April 2009 | Nederland, Amsterdam

Hier al weer snel een berichtje van ons.Henk onze gast wil ook een stukje op de site zetten.Hieronder volgen zijn ervaringen aan boord van de Shanty.
Dit is een bericht van een gelukkige passant op de Shanty.Hoe ik hier terecht ben gekomen zal ik proberen uit te leggen.Tilly en Tom zijn voor mij vrienden,misschien voor hen ben ik een goede kennis.Maar wat ik wel weet is dat er tussen ons een klik is of een band bestaat die vele raakvlakken heeft.Woensdag 25 maart gaat de telefoon om 14.30 uur,of ik een paar dagen langs wilde komen,gelijk ja geantwoord en 's avonds bij Koen en Paul langsgeweest om te overleggen van hoe en wat mee te nemen.Koen heeft voor mij de reis geboekt.Voor een snelle vlucht naar St.Maarten moest ik wel in New York overstappen.En daar ging het een beetje verkeerd.Op mijn ticket stond dat ik via Gate C085 naar het vliegtuig naar St.Maarten moest maar in werkelijkheid vertrok het vliegtuig van Gate C134,dus vliegtuig gemist.Maar gelukkig was ik niet de enige met een verkeerd ticket.Een vertraging van een uur of 3.Kon met mijn gsm hen niet bereiken dus die lieve mensen hebben op het vliegveld blijven wachten tot ik eindelijk verscheen.Je kan begrijpen hoe gelukkig ik me voelde want ik was ook de bootsnaam en de baai waar ze verbleven vergeten in alle tumult.Terwijl ik dit schrijf onderbreekt Tom me,ik moest eerst maar eens voorlezen wat ik geschreven had, werd goed bevonden,dus probeer ik verder te schrijven.Ik zal niemand uit te hoeven leggen hoe paradijselijk het hier is.Tot nog toe hebben we 3 eilanden aangedaan in meerdere plaatsen geankerd in baaien en lagoons.Onbeschrijvelijk mooi de kleuren van het water,een kunstschilder zal dat moeilijk uit zijn pallet kunnen krijgen.En dan die zon,iedere dag weer recht boven je hoofd.Ik lijk daarom op een gekookte kreeft.Je zou me eens moeten zien lopen als we een wandeling maken,ben dan helemaal ingepakt lange broek,t-shirt, sandalen met witte sokken en gevonden handschoenen die een motorrijder verloren had.Het zal jullie niet verbazen dat ik me nagekeken voel in deze tropische temperaturen.Het leven is hier zoals het moet zijn,lekker eten en drinken,zon ,de eilanden.De evolutie heeft goed haar best gedaan.Dan nog voor de zeilers onder ons:de wind varieerd van noord tot oost maar meestal de noordoost passaat. Windkracht 4 tot 6.Met wat ruimere koersen de droomtochten bij uitstek.Ik wil niemand jaloers maken want dit zou ik iedereen willen gunnen.Nog een paar dagen te gaan en dan weer naar huis.Ik wil langs deze weg de hele familie Schippers bedanken dat ze me dit gegunt hebben.Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.
Gr.Henk

Schrijf ik gelijk ook nog maar een stukje.Tom verzuimd deze keer omdat hij wat ziekjes is en Henk heeft al het een en ander over de zeiltochtjes geschreven.
Zaterdag 28 maart gaan we naar het Juliana vliegveld om Henk op te halen.Bij aankomst zien we op het scherm geen enkele vlucht die om 11.50 uur aankomt en een vluchtnummer hebben we niet.We wachten bij de schuifdeuren maar Henk komt maar niet.We bellen naar huis maar die kunnen ons ook niet verder helpen en het mobieltje van Henk staat op antwoordapparaat.Het enige wat we kunnen doen is wachten,wachten en wachten.En jawel hoor ruim 2 uur later komt Henk stralend door de schuifdeuren.We drinken wat en krijgen te horen waarom hij zo laat is.De rest van de dag praten we bij onder het genot van een drankje en een hapje.Hij heeft van alles voor ons meegebracht zoals drop,worst en kaas:lekker!Zondag gaan we met de bus naar Philipsburg een plaatsje aan een prachtige baai met wit strand en turkooise blauw water."s Maandags gaan we al vroeg door de brug en zeilen langs de Nederlandse kant naar Ile de la Fource(een onbewoond eilandje behorende tot St.Bartts)Het eiland is erg kaal.Tom en Henk houden een zwemwedstrijdje:Tom wint.Henk is flink verbrand.We leren Henk het spel regenwormen en hij wint gelijk 2 potjes.'s Nachts slecht geslapen.Tom en Henk zien grote vissen achter de boot.
Dinsdag:Henk smeert zich in met zonnebrandolie,blijkt dat hij de verkeerde fles heeft gepakt:shampoo!We vertrekken weer vroeg en zeilen terug naar ST.Martin.We ankeren in de baai van Grand Case.'s Avonds is er een straatfeest,de straat is afgezet voor alle verkeer.Langs de weg staan allerlei kraampjes,kun je overal eten en drinken en er is live muziek.Ook een kleine optocht van een muziekband met dansende,schaargeklede vrouwen.
Woensdag gaan we terug naar het vliegveld om de ticket van Henk te verlengen.Daarna gaan we naar Maho bay,het strand ligt tegen het vliegveld aan.De vliegtuigen vliegen hier wel erg laag over(je kan ze bijna aanraken)en als ze vertrekken worden we door de motoren omvergeblazen.Het is een oorverdovend lawaai maar wel spectaculair en vooral erg leuk.We zitten van top tot teen onder het zand.Als we teruggaan met de bus komen we in een file terecht.Op een gegeven moment is de buschauffeur het beu en rijden we door de berm.Ook probeert hij via de andere weghelft verder te komen,wat wel erg gevaarlijk was.Hij rijdt zelfs de sheriff voorbij.Via een sluiproute kunnen we uiteindelijk weer door rijden.
Donderdag:Tom heeft een wondje op zijn pols,waarschijnlijk open gehaald door een zeepok tijdens het schoonmaken van het onderwaterschip.Zijn pols is rood en gezwollen en er loopt zelfs een rode streep tot zijn elleboog.Flink ontstoken dus.We besluiten naar de dokter te gaan die een 10 daagse antibiotica kuur voorschrijft.Na dotersvisite vertrekken we richting het eiland Anguilla,weer lekker kunnen zeilen.Het eiland is vrij plat met vele baaien en witte stranden,maar ook mooie rode en witte cliffen.
Vrijdags gaan we op dit eiland wandelen in de brandende zon met eigenlijk te weinig water en een ingepakte Henk bij ons.We zijn moe als we aan boord stappen en 's avonds hebben we geen fut meer om naar de kant te gaan.
Zaterdag vertrekken we al vroeg naar Sandy island.Een piepklein zandeiland met enkele palmbomen en 1 gebouwtje:een plaatje.We liggen daar aan een mooring en hadden met de rubberboot aan land willen gaan maar er staat teveel swell om tussen de riffen door te roeien.Ik ga nog wat snorkelen en zie veel vissen en mooie koralen.Na de koffie zeilen we terug naar de Simpson bay lagoon en liggen nu aan de Nederlandse kant.We eten 's avonds friet met een frikandel speciaal:heel lekker.
Zondag en vandaag doen we het rustig aan,Tom voelt zich nog niet zo lekker;grieperig.Zijn pols begint al wel weer te genezen.Morgen brengen we Henk weer terug naar het vliegtveld en hervatten we onze reis.
Tilly

• 08 April 2009 - 15:45

Greet:

Heb de verhalen weer gelezen was wel lang geleden wat gehoord te hebben maar nu weer een lang verslag van al het gebeuren heb ervan genoten en hoop dat jullie ook genieten maar dat denk ik wel.
    jullie hebben er misschien geen weet van van maar hier is het weekend pasen en wens jullie ook fijne paasdagen misschien zijn er wel leuke plekjes om eieren te verstoppen wil wel helpen zoeken. Fijne reis verder en groetjes van Greet

• 08 April 2009 - 16:58

Helma:

hallo schippertjes,vanuit een zonnig en af en toe regenachtig nederland prettige paasdagen en zo te lezen een mooie tijd op de boot e.o.,.jullie zullen wel weer aan het drukke leven hiet moeten wennen,maar geniet eerst nog maar een poos, doei helma

• 08 April 2009 - 22:13

Evy:

Hoi Tom & Tilly (& Henk),

Wat een verhalen! Nog steeds erg leuk om alle belevenissen te lezen (en te horen) en als ik zo de foto's zie wordt het alleen maar mooier daar..
    Koen en ik zijn afgelopen weekend richting Friesland gegaan waar we hebben gezeild met een valk en 's avonds (jawel!) hebben geregenwormd (Koen heeft mensen erg enthousiast gekregen over 't spel). Het was verder goed zeilweer met een stevige windkracht 4, alhoewel het aardig koud was.

En zondag hebben we 't weekend afgesloten met een gezellige verjaardag in een café vol met bloemen!

Veel plezier maar weer!
    Evy

• 11 April 2009 - 18:37

Henk:

Hallo LIEVE LIEVE mensen, dit is het eerste wat bij mij opkomt als ik aan mijn verblijf op de Shantie terug denk. Zelden heb ik zo genoten van een harmonieus stel als jullie beide, dit moet ik even gezegd en geschreven hebben. De terugreis is goed verlopen, nog een dag in New York rond gelopen.Zoals gevraagd heb ik de persoonlijke groeten overgebracht aan deze en gene,hopelijk niemand vergeten,anders mijn oprechte excuses daarvoor. Veel belangsteling hoe het jullie vergaat,het antwoord van mij kant, zeer relaxt stel genietend van alles iedere minuut van de dag,zo is het bij mij overgekomen. Het afscheid op het vliegveld was niet emotieloos,nog bedankt Tom voor het klopje op mijn schouder kon ik me enerzins vermannen. Tyllie en Tommie nog bedankt voor de opgesmeerde en belegde broodjes ierdere ochtent weer, voelde me een beetje schuldig hiervoor,zal op een of andere manier die proberen in te lossen. Ik wens jullie een fijne voortzetting van de reis en behouden vaart toe. gr.Henk

• 28 April 2009 - 12:05

Christine:

Dag lieve vrienden
    Wat heerlijk dat jullie reis zo goed gaat.Ook fijn Tommie dat je de verpleging aan boord heb is toch maar eng zo'n rode streep.Hier vandaag weer een sombere natte dag (alleen de tuin is blij!)Zou ook wel dagje met jullie mee willen!
    Nog even en dan ben je Sara ,tilly wel jammer dat we geen pop voor je kunnen maken!!!Maar ik denk dat jou dag toch wel leuk zal zijn.Ik wens je nu alvast van harte Proficiat en nog vele gezonde jaren.Ook Tommie gefeliciteerd met Tilly.Ik stuur je van hieruit alvast Drie dikke zoenen voor jullie beide.En zullen hier het glas op jullie heffen.Verder nog een mooie reis en tot mails.
    groetjes Ad en Christine

• 01 Mei 2009 - 08:38

Henk,Roos En De Kids:

Ola....vanuit een heeeeeel zonnig Made wensen wij jou; Sara-Til een heel fijne verjaardag!!! En je denkt toch zeker niet dat je er aan ontkomt om een feestje te geven zeker??? Wij onthouden het wel!!! Maak er een gedenkwaardige dag van, Proost namens ons allen.