La Guardia-Viana do Castello
Door: Tom Tilly Koen
Blijf op de hoogte en volg Tom-Tilly-Koen
16 Augustus 2008 | Portugal, Viana do Castelo
Gisteren in La Guardia aan een (vissers)mooring gelegen. Een mooi Spaans stadje met een boulevard en vele restaurants waar je heerlijk kunt eten, vooral de inktvis is lekker!
Afgelopen nacht hebben we heel slecht geslapen, we lagen voor de haveningang en de swell liep zo de haven in zodat we hevig lagen te rollen. Tom is van ellende buiten gaan slapen in een slaapzak terwijl het flink waaide en regende.
In de vroege ochtend gelijk vertrokken. In eerste instantie wilden we weer terug naar Bayona ivm zuidenwind. Maar na een uurtje toch omgedaaid richting Portugal omdat de wind wegviel. Het weer en wij zijn erg wisselvallig!
We hebben de afgelopen 2 weken min of meer vakantie gehouden met Laura en Evy aan boord.Wel druk met zijn vijven maar het is allemaal goed gegaan.
Koen is in La Coruna nog in de mast geweest om de nieuwe windex te plaatsen. Knap hé terwijl hij last heeft van hoogtevrees. (van wie zou hij dit hebben?)
Het was gezellig aan boord met Laura en Evy. We hebben ze het spel regenwormen geleerd.(we houden zelfs de puntentelling bij in een schriftje)
We zijn 5 dagen in Rianxo in de Ria de Arousa geweest.De rubberboot had het brandingsavontuur van Koen en Laura niet overleefd. Er was een grote luchtblaas ontstaan die op klappen stond. In Rianxo hebben we een nieuwe besteld, die we een paar dagen later op konden halen.In de tussentijd zijn Laura en Evy weer vanuit Santiago de Compostela vertrokken.Dinsdag zijn Tom,Tilly en Laura in alle vroegte met de bus naar Santiago geweest. Bij het busstation afscheid genomen van Laura, haar vakantie bij ons zat erop. Tom en Tilly zijn nog naar de cathedral gelopen. Er liepen veel pelgrims, jong en oud. Ze maakten wel een vermoeide indruk.
Woensdag zijn Koen en Evy naar Santiago gegaan en hebben daar in een hotel geslapen. Evy moest donderdag al heel vroeg vertrekken. Toen Koen weer aan boord was zijn wij weer met onze reis verder gegaan.
groetjes van ons allen
17 Augustus 2008 - 11:05
Tomas:
Dag luitjes .. !
Zo te horen gaat alles goed daar, en zijn jullie er eindelijk achter hoe het spel "de regenwormen" moet.. !
Ik hoop dat jullie het erg goed na jullie zin hebben, want hier is het maar een beetje saai..
getekend,
Tomas ( Billy )
17 Augustus 2008 - 13:45
Wies:
Nou is het weer een stuk rustiger aan boord bij jullie, maar ik geloof dat het wel leuk is geweest. Nu jullie toch in Portugal zitten als jullie soms closetpapier nodig hebben, dat spreek je uit als Poepèl egjenoecoe. Heb ik ooit eens nodig gehad toen ik aan de rees stond.
Verder een behouden vaart toegewenst! -
17 Augustus 2008 - 14:03
Gerrie:
Wat een drukte allemaal maar wel gezellig zo te horen.
In ieder geval zitten jullie nu weer op wat rustiger vaarwater.
Geniet ervan!!!!!
Hier alles goed wij hebben nu ook vakantie, maar het is nog steeds klussen,schilderen, bij Jeroen begint het al lekker op te schieten.
Dus hopelijk zitten wij over een tijdje ook in rustig vaarwater.
Goede reis!!!!
Groetjes Jan Gerrie jeroen en Marjolijn.
18 Augustus 2008 - 13:39
Christine:
Hoi Luitjes
wij zijn het weekend met nel naar zuidlimburg geweest met de Camper.
lekker gewandeld en ook ik heb van haar regenwormen geleerd!Lieke is vandaag terug gekomen van Kreta en kan nu op zoek naar een baan.Tim is vandaan voor paar dagen vertrokken naar hamburg! Volgende week naar Liverpool en ga zo maar door.heeft nu een leuke baan vanuit de Uni in wageningen maar helaas maar voor 6 maanden en dan is het geld weer op.hopelijk vind hij dan weer wat anders!Heb foto gehad van Nicky! wel zonder tekst via de mail maar toch.Nog zes weken dan komt de tweed ik houd jullie op de hoogte.Veel liefs van ons en tot mails.
Christine -
18 Augustus 2008 - 17:38
Roos:
Ola, hier ff un berichtje uit een heel regenachtig Made. De zomer is zowat overgegaan in iets herfstachtigs (heeft ook wel wat, al is het un beetje vroeg). Merijn, ook de rest, is weer terug uit Lowlands. Ze hebben het weer heel leuk gehad. Henk heeft zich opgegeven voor een cursus wijnmaken bij de wijnkring West Brabant. Ben benieuwd!!!!
Nou mensen, hopelijk blijven jullie en het weer niet zo wispelturig dan komt alles goed.
De groeten en un poot van Fred!! -
19 Augustus 2008 - 20:30
Ben.bergmans@uvt.nl:
Vandaag de Scheepsbel ontvangen. Daar stond jullie URL in. Weliswaar fout maar ik ben blij jullie gevonden te hebben. Het is wel slecht weer geweest. Hopelijk wordt het alleen maar beter. Binnenkort laat ik wel weer iets van me horen. Goede reis!! -
21 Augustus 2008 - 08:36
Diny Maas:
tilly veel plezier samen goed weer enwelezen jullie reis verslag met veel plezier groetjes diny ookvan moniek doivl -
21 Augustus 2008 - 13:21
Collega`s PL31:
leuk om je verhaal te hebben gelezen, wij zijn er gewoon jaloers op.Natuurlijk niet bij slecht weer.
groeten van ons allemaal
ps wanneer komt orkaan Tilly ?
21 Augustus 2008 - 14:23
Rina En Kees:
Het is leuk om te zien dat jullie het zo fijn,naar de zin hebben. groetjes uit oosterhout;Rina en Kees. -
21 Augustus 2008 - 18:38
Liesbeth:
Nou Til, heb jij in ieder geval lekker veel aan jou studie Spaans gehad. Klinkt allemaal erg gezellig wat jullie tot op heden hebben gedaan in de regio Spanje. Portugal is geweldig, dus dat zit ook wel snor !
Het zal wel weer even wennen zijn nu de dames weer terug naar Nederland zijn. Wij zijn weer erg benieuwd naar jullie volgende etappe !
Leuke foto's trouwens, stuur er nog maar een paar door !!!
Groetjes de Hesseltjes -
22 Augustus 2008 - 17:24
Els:
Hallo Allemaal,
Jullie verhalen klinken heerlijk, hoop dat jullie lekker genieten daar! Hi hi heb ook het poep-verhaal meegkregen via Lau en we hebben er smakelijk om gelachen. Tilly je bent een held!
Koentje we hebben je wel gemist op lowlands hoor, maar we hebben een paar pilsjes op jullie gedronken.
Veel plezier nog en lief zijn voor elkaar he!
X Els -
24 Augustus 2008 - 11:42
Myrjam:
Die foto van Biscaye is echt schitterend.
En als het even tegen zit bedenk dan: oost west, thuis is het ook niet alles. -
25 Augustus 2008 - 16:10
Leo Verschuren:
Hallo,
Als ik jullie verhaal lees dan hebben jullie het prima naar jullie zin
Het spel regenwormen dat kennen wij niet dat moeten wij van jullie dan toch maar eens leren.
Hier bij ons alles goed Camrace naar Noorwegen is goed verlopen. Niet eerst geworden maar wel zesde in 52 uur naar Larvik. Het gaat jullie goed groetjes van ons allemaal
Leo en Ria -
25 Augustus 2008 - 17:32
Roos:
Ola, we hebben al weer ff nix gehoord. Alles goed toch?
Groetjes en tot snel hoors!!!!!! -
26 Augustus 2008 - 17:53
Anita & Jac Thijssen:
Harstikke leuk dat we dit adres van Roos hebben gekregen.
We gaan zeker regelmatig jullie reisverslagen lezen om te weten hoe het met jullie gaat.
We wensen jullie een geweldige reis en natuurlijk heel veel ervaringen rijker een behouden thuiskomst.
Maar vooral plezier en zeilgenot. -
28 Augustus 2008 - 14:17
Christine:
Hallo samen
Hoe gaat ie de wind nog flink in de zeilen?
Hier vliegen de weken voorbij!
Ben benieuwd hoe het gaat bij jullie,groetjes en tot mail.
28 Augustus 2008 - 15:18
.helma:
hoi tilly en familie vanuit een herfstachtig nederland,als ik alles zo lees hebben jullie een heel mooie tijd en ik blijf jullie dit ook voor de komende tijd zo toewensen groetjes helma