Morro Jable-San Sebastian - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tom-Tilly-Koen Schippers - WaarBenJij.nu Morro Jable-San Sebastian - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tom-Tilly-Koen Schippers - WaarBenJij.nu

Morro Jable-San Sebastian

Door: Tom Tilly Koen

Blijf op de hoogte en volg Tom-Tilly-Koen

17 Oktober 2008 | Spanje, Madrid

In Morro Jable op Fuerteventura zouden we op donderdag een sealtje voor het koelwaterpompje krijgen.Na mañana,mañana,mañana zou de monteur het op maandag erin zetten, maar het werd weer mañana.Het onderdeeltje hadden we al met de ferry ontvangen.Een nederlander die ook in de haven lag en ook een Victoire 10.44 had gevaren bood aan om hem erin te zetten,waar we graag gebruik van maakten.De volgende dag 14 oktober zijn we vertrokken naar La Gomera.Om 9.30uur losgegooid en om 20.00 uur ´s avonds lagen we zuid van Gran Canaria.Heel de dag lekker gezeild, bakstagwind 4 BF.Onder het eiland geen wind voor een uur of 3.In de nacht, tussen Gran Canaria en Tenerife, veel wind waarschijnlijk werd de wind versterkt tussen de eilanden doorgeblazen.´s Middags 15 oktober om 15.30 uur zijn we in de haven van San Sebastián.
Tom

Op Fuerteventura nog 2 goede surfdagen gehad.1 dag was met 5 Bfr offshore wind, wat wel even wennen was want bij iedere golf die passeerde kreeg je een spray van waterdruppels met hoge snelheid in je gezicht.In Moro Jable visspullen gekocht in de hoop er wat grotere vissen mee te kunnen vangen.Met succes want tijdens de tocht Morro Jable-San Sebastián hebben we 2 vissen gevangen met het nieuwe spul.Waarvan we er 1 op hebben gegeten,de andere hebben we terug gegooid want die zag er niet zo lekker uit.
Koen

De nacht voordat we naar La Gomera gingen hadden we slecht geslapen.We werden wakker van een krabbelend/knagend geluid.Tom ging op onderzoek uit bewapend met een grote gele zaklamp en een stuk gereedschap.Het geluid kwam vanaf het schuifluik bij het deurtje.Nadat Tom een aantal keren het schuifluik flink op en neer had geschoven,kwam het beest tevoorschijn en vluchtte weg het water in.Het was waarschijnlijk een klein ratje.We zijn wel blij dat hij van boord is.Mooie zeilreis gehad naar La Gomera.Met daglicht langs Gran Canaria en Tenerife, met zijn indrukwekkende hoge bergtop.Op de eerste avond in San Sebastián ziet Koen een kleine cucaracha lopen langs de muur, de eerste deze reis.Wel de andere dag 3 kakkerlakhuisjes geplaatst.Op La Gomera 2 keer gewandeld.Mooi afwisselend eiland met zelfs een ¨nat¨bos met bomen die bedekt zijn met mos, prachtig..Tom heeft een cactusvrucht geplukt, gepeld en gegeten.Tom had echter vele doorntjes in zijn handen en op zijn tong.Smaakte naar kiwi,wel lekker.
Het plan is om zaterdag te vertrekken richting de Kaap Verdische eilanden.
Tilly

• 18 Oktober 2008 - 08:15

Peter Schippers:

Dat lijkt wel een scene uit een tekenfilm een cactusvrucht afpellen en dan zelf onder de naalden komen te zitten.

Woensdag komen Paul en Laura bij ons thuis eten. Wij beginnen alweer aan de winterkost, dus dat wordt waarschijnlijk rode kool met stoofvlees. Zal wel iets anders zijn dan het eten dat jullie op dit moment gewent zijn.

Succes verder met dat vis aventuur.

• 18 Oktober 2008 - 11:09

Christine:

Zo te horen gaat het wel lekker bij jullie!
    Hier gaat de tijd snel volgend weekend alweer wintertijd.Zit nu met de verwarming aan is fris buiten,hebben juliie geen last van.
    Goeie reis en tot mails

• 18 Oktober 2008 - 16:33

Familie Diepstraten:

Hoi Schippertjes.

Alles gaat wel goed met jullie zo te lezen,op wat kakkerlakken en ratjes na, nu maar hopen dat er niet meer verstekelingen aan boord komen.
    Hier is het weer wat kouder dan daar bij jullie,maar vang maar wat zonnestraaltjes voor ons.
    We hopen dat de reis verder goed blijft gaan , we blijven jullie volgen hoor,
    Goede reis,veel plezier en tot schrijvens.
    groetjes van Christ,Anja,Berry en Saskia

• 19 Oktober 2008 - 08:58

Jan Van Oosterhout:

Hoi Schippertjes
    Zo te lezen gaat alles wel bij jullie.Cactus vruchten eten blijkt toch wel heel erg moeilijk te zijn,maar je krijgt er wel 'n ervaring bij.Bij Marjolijn begint het 'n beetje op te schieten.Badkamer en douce zijn bijna klaar.
    Een heel fijne reis verder en heel veel goed zeilweer toegewenst.groetjes Jan

• 19 Oktober 2008 - 09:43

Maaike Van Meel Meke:

Hoi Tilly, Tom en Koen

Leuk om de site van jullie te volgen. Echt een heel avontuur wat jullie mee maken. Geniet er van , ik volg jullie via de site. Nog heel veel plezier groetjes Maaike van Meel Mekes

• 19 Oktober 2008 - 10:31

Roos:

Hallee Schippertjes!!
    Hopelijk gaan jullie een reisverslag/boek schrijven met jullie avonturen. Er gebeurd nogal wat. Maar ja, dat was ook een beetje de insteek; wat meemaken, toch?
    Henk z'n eerste wijnbrouwsel staat te gisten, ben heel erg benieuwd wat ut gaat worden. Het streven is natuurlijk beter te worden dan v Stokkom.Ha ha, grapje!! Verder maken we ons op om un weekje Texel te gaan "genieten". Hebben er veel zin in, de jongens gaan ook mee en jan en Gerrie un deel van de week. Heerlijk!! Texel is weer ff geleden maar voelt altijd als "thuiskomen"voor ons.
    Nou meesse; genietzuh lekker, hopelijk zonder al te veel ongedierte aan boord.
    Gr Roos

• 19 Oktober 2008 - 14:11

Albert En Anita:

hoi tom tilly en koen
    hier eindelijk weer een berichtje van ons. ben even uit de running geweest om mijn keelamandelen eruit moesten, ja ik begin aan mijn 2e jeugd he net 50 geworden!! was toch vrij pijnlijk eigenlijk wel begint nu beter te gaan. zijn gisteren nog even bij kees en lianne geweest met lianne is het nog steeds niet geweldig ze is aan het revalideren. Ook riet meywaard heeft slecht nieuws gekregen, men kan in het ziekenhuis niet veel meer doen, ze is nu thuis.
    Onze coen heeft een 2 kamer appartement met tuin in amsterdam west gekocht en dus kunnen we weer gaan klussen, maar ja deze keer is het toch wat anders als een studentenkamer opknappen. Saskia is net begonnen aan haar HBO-verpleegkunde ze doet een versneld traject dus 4 in 3 jaar. Je ziet wij zijn allemaal druk terwijl jullie zo relaxed zijn. Zijn af en toe wel jaloers!! Tot snel en albert heeft nog een tip voor tom ;
    Bramen zijn ook erg lekker maar je moet niet de stengels opeten

• 19 Oktober 2008 - 15:53

Henk:

Alles goed bij jullie?

• 20 Oktober 2008 - 07:43

Theo & Lala:

Yo boaties!
    Heel leuk om jullie te mogen volgen. We lezen het met plezier en wie weet inspireert het ons om ook eens een stukkie weg te zeilen. Tom heeft dus een cactuscrisis achter de rug. Je weet kent het bekende woestijngezegde? Wie cactus eet zal naalden schijten? Enfin, hier een kredietcrisis. Hoop dat je de aandelen ING niet verkocht hebt...
    Enfin, veel zinnigs heb ik niet te melden, wel een fijne backstag wind gewenst voor jullie volgende tochtje!
    Howdie.

• 20 Oktober 2008 - 20:17

Hee Schipperkes:

wel een heel avontuur hoor waar jullie aan begonnen zijn. Petje af voor de moed van jullie en ook dat je gewoon doet wat je altijd al gewild hebt. Niet van later als we met de vut zijn, maar nee, we leven NU! Echt mooi om zo'n tocht te maken, al zou ik kiezen voor een andere vorm van vervoer, maar ja ben dan ook geen waterratje. Maak er iets moois van de komende maanden en behouden vaart in goede gezondheid.

Jan Mekes

• 21 Oktober 2008 - 18:16

Helma En Adje:

Hoi Schippertjes,

Wat een geweldige reis hebben jullie.
    Wij volgen regelmatig het laatste nieuws en vinden het heel knap dat jullie er zo relaxed mee omgaan en genieten.
    Na manana-manana en Nederlandse hulp gewoon verder varen en ook het ratje in zijn eigen sopje laten zwemmen.
    Wij wensen jullie een hele goede tocht naar het eiland Sal bij de Kaap Verdische eilanden.

Heel veel groetjes,
    Helma, Adje

• 21 Oktober 2008 - 20:07

Peerke:

Hallo allemaal , een beetje jaloers volg ik jullie belevenissen op de voet Schitterend wat jullie al voor avonturen hebben beleefd .Hierdoor geinspireerd ben ik fanatiek aan het zeilen , afgelopen week op zondag de boot solo buitenom naar de sixhaven gevaren zodat we heerlijk ( vinden de dames ) hebben kunnen shoppen in amsterdam tijdens de herfstvakantie . afgelopen weekend in 25uurtjes vanuit de sixhaven naar portzeelande gevaren , was even flink hakken tgen zuidwest 5 .De eerste wedstrijd van de wintercup hebben we 4 gevaren in een veld met 13 schepen . de nieuwe klapschroef en spiboom beginnen vruchten af te werpen , ook alle rotzooi van boord en een superglad geschuurd onderwaterschip schelen een slok op een borrel ( dus die nemen we dan ook regelmatig ) . Tijdens de zomercup op de grevelingen is het ook goed gegaan 2e overall in een veld van 9 . Tussen al het zeilen door wordt er ook nog gewerkt , als noodzakelijk kwaad om lekker te kunnen leven en dat lukt op dit moment best aardig ( ik heb geen aandelen dus glijdt de bankencrises langs me af )Hier in Tilburg is het gesprek van de dag het wel of niet komen van een gigantische shoppingmall veel gedoe om een hoop geld en prestige .Dan maar beter op een bootje een met de elementen ver weg van alle dagelijkse beslommeringen om het slijk der aarde ( hoor je de lichte jalousie ? ) Ik ben erg benieuwd naar jullie volgende bestemming of het echt zo'n grote zandbak is als men zegt . Veel succes en plezier verder en een behouden vaart

Peerke

• 23 Oktober 2008 - 14:14

Christine:

Hallo saampjes
    Kan ik even weekje meezeilen!Wilde dat wij ook de moed en de tijd namen om paar maanden met de camper erop uit te trekken maar helaas!Zijn druk op zoek naar nieuwe medewerker Wil is woensdag voor het laatst zal toch wel wennen zijn.Met onze kleindochter gaat het prima naar wij horen en Nicky wordt morgen alweer drie!Laat gauw weer wat van jullie horen zodat we toch beetje meereizen.Groetjes Ad en christine

• 23 Oktober 2008 - 20:45

Collega's:

hé hoi
    Leuk om jullie reisverslagen te lezen !(vooral nu wij druk aan het werk zouden moeten zijn)
    Zo te lezen hebben jullie al heel wat meegemaakt en gezien in een paar maanden tijd.
    Hopelijk blijft als voorspoedig gaan. Geniet maar lekker van alles wat jullie zien en doen! Kunnen ze jullie nooit meer afpakken.
    groetjes van Nancy, Josée en Monique