Scarborough-Charlotteville-Clifton
Door: Tom Tilly Koen
Blijf op de hoogte en volg Tom-Tilly-Koen
09 Januari 2009 | St. Vincent, Clifton
Tom
Eerste kerstdag lagen we geankerd in Store bay aan de westpunt van Tobago.Die week was er veel swell voorspeld en we lagen aardig te rollen op het anker. Het aanlanden aan wal ging nog wel met de dinghie,maar 's avonds in het donker en bij laag water moesten we de set afwachten en dan snel naar dieper water roeien voor de volgende set golven arriveerden en dat lukte ons niet altijd zonder nat te worden.Tweede kerstdag zijn we tegen wind,golven en stroming naar Englishman bay gevaren.Daar lagen we ook nog te schommelen en op het strand stonden flinke breakers.Ik ben met mijn plankje een kijkje aan de kant gaan nemen en heb daar eten gehaald en in een waterdicht tonnetje naar de boot gebracht.De volgende dag zijn we naar Pirates bay gevaren en daar zijn wij een dikke week gebleven.Vanuit Piratesbay ben ik nog een keer naar Mt.Irvine bay geweest,daar heb ik lekker kunnen surfen op een pointbreak,die over een mooi koraalrif brak.Tijdens het surfen had ik geen erg in de tijd en toen ik aan land kwam schenen er geen bussen meer te rijden.Maar George had snel een slaapplaats aangeboden.Die avond zijn we nog naar sundayschool geweest,dat is een feest die iedere zondag daar wordt gehouden en het was heel gezellig.De volgende dag ook nog wat gesurft op een longboard want mijn plank had wat lelijke beschadigingen van het rif opgelopen.Die dag ben ik weer op tijd met de bus teruggegaan naar de boot.Op oudjaarsavond hadden we een leuk feestje in Charlotteville en daar met 2 andere surfers afgesproken om in de baai waar we geankerd waren een pointbreak op te zoeken,waar een surfer in Mt.Irvine me over verteld had.Dus wij 1 januari met zijn drietjes in een rubberboot 3 kilometer varen en daar brak een golf van 2 meter over een diep rif in de middle of nowhere.Op een vroege morgen ben ik nog een keer met een lokale visser in een bootje van 5 meter de zee opgeweest.Het was een ruwe zee maar het was wel leuk en we hadden 4 tonijnen gevangen. En een grote dorade heeft onze lijn meegenomen en hij maakte nog een paar hoge sprongen uit het water.
Koen
Tom en ik wilden naar de Green waterfalls maar werden gewaarschuwd dit niet in ons eentje te doen ivm verdwalen en rovers.Er werd voor ons een gids geregeld.We werden met een taxi opgehaald en in de buurt van de watervallen werd een local opgepikt;Travis onze gids.Met de taxi naar een stuwmeer gereden,waar we niet bij mochten komen en op de terugweg bij de waterval uitgestapt om hem te bekijken en dat was het.We hadden verwacht dat we door de jungle naar de waterval zouden lopen dus dit viel erg tegen en het was veel te duur.(geen rovers gezien en verdwalen kon je ook niet als je op de weg bleef)We laten ons bij een baai afzetten en gaan lopend naar Scarborough.Bij een bar aan het strand wat gegeten en gedronken van onze laatste centen.Bleek bij het betalen dat er nog tax en servicekosten bijkwamen en met een bankpasje kon je niet betalen.Wat nu?Afwassen? Nee, de rekening wordt aangepast zodat we het toch konden betalen,inclusief een fooi.Op kerstavond zijn we in Store bay.Ik maak echte West-Indische rumpunch met ananassap en ijsblokjes,heerlijk!Eerste kerstdag hangen we de kerstballen op(Wies,bedankt hiervoor) en hangen de kerstkaarten op om in de kerstsfeer te komen.We drinken klappermelk uit een kokosnoot en eten verse fruitsalade.Koen gaat surfen.Tom en ik gaan snorkelen en wandelen langs het strand.Er zijn hier veel pelikanen aan het vissen.Ze laten zich in het water vallen maar alleen de snavel gaat onder water om de vis op te scheppen.Tweede kerstdag zijn we in Englishman bay.Koen gaat met zijn surfplank en het "Besems"tonnetje eten halen bij de strandbar.Tilly heeft een pijnlijke,rode en opgezwollen duim.Geen wondjes te zien,waarschijnlijk een allergische reactie.Met nat verband en hydrocortisoncreme is het na een dag of 4 weer verdwenen.In Pirates bay bij Charlotteville zien we groene papegaaien en als het donker is veel vuurvliegjes.Ook veel fazantachtige vogels die veel lawaai maken. Ook een kleine zwart/gele slang gezien op het strand.Charlotteville is een knus dorpje met vriendelijke mensen.Op het strand liggen de open vissersbootjes met hun netten in mooie bomen ,die op het strand staan.Langs de weg staan eenvoudige houten winkeltjes en restaurantjes.We maken mooie wandelingen vanaf hier door de jungle en bergen,wel op asfaltwegen en gaan met de bus terug naar Charlotteville.Het enige nadeel is dat we soms wel 2 uur op de bus moeten wachten. Tom heeft tijdens een wandeltocht nog een geit van de dood gered.Hij was vastgebonden met een touw maar was verstrikt geraakt in een liaan en tak.Ik hou een auto aan,er zit een man met uniform in.Hij heeft een kapmes in zijn kofferbak liggen.Hiermee kan Tom het touw etc. lossnijden.Oudjaarsavond was gezellig,op het terrein van de kajakverhuur,samen met de andere zeilers van de baai.De volgende ochtend eerst een nieuwjaarsduik genomen.2 januari werd Koen gewekt met een steelpanliedje "happy birthday" gespeeld en gezongen door zijn vader en moeder.Binnen de slingers en ballonnen opgehangen;het regent veel.Helaas geen taart maar wel verse fruitsalade en ananas rumpunch.We zijn naar de Argyle waterfalls,een "FA"-waterval,geweest met de bus en wandelend.We lopen via een mooie laan met teakbomen richting de watervallen.Er staan ook veel cacaobomen met vruchten.(voormalige cacaoplantage)I.v.m de regen is het plaatselijk erg modderig/glad,we lopen op teenslippers.Koen gaat onder de waterval staan en laat zich door de stroom naar beneden glijden.Tom en ik houden het bij pootje baden.Tobago heeft een mooie natuur met bijzonder vriendelijke mensen.Vanaf het strand bij Pirates bay gesnorkeld bij het rif,mooie aquariumvissen gezien.In de baai zwemmen ook schildpadden.Er worden hier ,jammer genoeg, nog steed ,illegaal,schildpadden gevangen voor de soep.(bij aankomst en vertrek met eigen ogen gezien)Jammer dat we op Tobago veel regen hebben gehad.Ook hebben we veel swell gehad op onze ankerplaatsen,hierdoor 's nachts slecht kunnen slapen.Nu zijn we in de Carieb op Union Island.Dit eiland behoort tot St.Vincent en de Grenadines.Later meer hierover.
Tilly
09 Januari 2009 - 20:33
Jacqueline:
allereerst de allerbeste wensen voor jullie alle 3 en koen nog proficiat met je verjaardag.zo te lezen gaat alles goed met jullie.somslast van wind en regen,maar nog altijd beter dan die sneeuw en vorst hier in holland brrrrrrrr.een goede vaart verder he!
groetjes uit tilburg -
10 Januari 2009 - 14:04
Ben Bergmans:
Dat klinkt allemaal weer erg aanlokkelijk. Ik wens jullie een hele goede reis verder en er zit geen jaloerse ondertoon bij!?! -
10 Januari 2009 - 16:16
Kees Pieterse:
Op de 1e plaats nog de beste wensen voor 2009 en een mooie vervolgreis toegewenst. Ik geniet van de mooie verhalen en foto's die jullie daar maken. Sukses met alles en ik wacht weer op het volgende reisverslag. -
10 Januari 2009 - 20:31
Ad En Christine:
koen proficiat met je verjaardag beter laat dan nooit moet je maar denken.Zo'n bijzondere verjaardag zul je niet gauw meer hebben.
Een goeie reis verder en we denken aan jullie,heel veel groetjes -
12 Januari 2009 - 08:39
Roos:
Hey Schippertjes!!!
Leuk weer us wat te horen van jullie "avonturen". Een heel andere wereld dan onze, hier woerden vant weekend behoorlijk wat toertochten op ut ijs gemaakt. De dooi begint in te zz nu. Veel plezier en succes met z'n tweetjes als Koen is vertrokken. Groetjes iut de May!! -
12 Januari 2009 - 10:49
Anja Diepstraten:
Hoi Schippertjes.
Goed om te horen dat de overtocht op wat wind na goed is verlopen.
Koen alsnog gefeliciteerd met je verjaardag,weer een jaartje ouder en wijzer zullen we maar denken.
Tom en Tilly nog even met z'n drietjes en dan moeten jullie zelf met het bijbootje eten gaan halen,maar ja dat zal ook weer wel lukken ,jullie kennende.
Tegen de tijd dat jullie terug komen gaan Berry en Saskia voor een half jaar weg,naar Azie Amerika en Australie.
Nou de groetjes van Anja ,Christ,Berry en Saskia tot horens. -
12 Januari 2009 - 21:39
Rob Schippers:
Hoi Tom, Tilly en Koen, ik begrijp dat jullie je goed vermaken in lekker zomers weer. Hier hebben we een flinke vorstperiode gehad (zoals jullie vast al wel weten). Afgelopen zaterdag heb ik de molentocht nog geschaatst bij Kinderdijk (75 km). Lekkere omstandigheden; een paar graden vorst en bijna geen wind. Wel veel langsscheuren in het ijs, maar dat hoort erbij. Helaas begint het nu te dooien en kan er voorlopig niet meer geschaatst worden.
Rob -
14 Januari 2009 - 15:36
Alhena:
hoi Schippers(se) weer genoten van jullie verslag. Wens jullie alle goeds toe. -
14 Januari 2009 - 21:02
Marjo En Jan:
Nog de allerbeste wensen voor 2009!! En Koen nog gefeliciteerd.
Wat een avonturen beleven jullie daar zeg!!!Super om jullie zo te kunnen volgen, soms wat tegenslag en slecht weer, maar bovenal genieten en alles bezichtigen, wat een ervaring!!
Nou ik ga ook weer een avontuur aan.....SKIEN.
Groetjes en het ga jullie goed!!
Marjo en Jan
18 Januari 2009 - 11:00
Piet En Ria Buijks:
Wij wensen jullie nog een hele goede vaart de groetjes -
18 Januari 2009 - 14:04
Hub En Nicolette :
hoi buurtjes ziet er allemaal geweldig uit.
we zijn benieuwd naar alle mooie verhalen als jullie weer naast ons liggen ( als dat nog gebeurt met de nieuwe indeling.) verder heel veel plezier geniet er van en kom vooral gezond thuis gr hub en nicolette beerens -
18 Januari 2009 - 18:45
Ronald Broeders:
He Koen, lees nog steeds met veel plezier jullie vehalen! De beste wensen nog voor jou en je pa en ma.... groetjes... -
20 Januari 2009 - 20:51
Marinus:
nog zalig nieuwjaar en een goed en mooi vervolg op de mooie prestatie van tot op heden. Hier is het winterdag met veel bootjes bij Huib op de stoep. groet......jan
21 Januari 2009 - 18:12
Emma:
Wow mooie nieuwe foto's!! Maakt het toch net iets makkelijker om allemaal voor te stellen hoe het daar is. Hier gaat nog steeds alles goed. Alvast veel succes Koen, met de reis terug. Weer 's wat anders...met het vliegtuig. Nouja nog steeds heel veel plezier enzo gewenst voor de rest van de reis allemaal!
Groetjes, Emma -
21 Januari 2009 - 18:58
Kees Prinse:
Het is schitterend om met jullie op het scherm mee te reizen,en te genieten van de mooie plaatjes en belevingen.
geniet ervan en behouden vaart -
22 Januari 2009 - 07:15
Gerrie:
Hoi Til Tom en Koen
Wat een mooie verhalen weer, maar toch zien jullie ook heel wat af zo te horen.
Leuke foto's joh ,jullie zien er echt al anders uit een beetje verwilderd, zo een met de natuur,en volgens mij zijn er ook wat kilootjes af, misschien een idee voor ons om wat meer vis enz..te eten.
Hier alles goed ,bij Marjolijn is het bijna klaar, de laatste loodjes.
Koen alvast een hele goede reis terug en wat zullen ze blij zijn als jij weer thuis bent.
Til en Tom jullie samen nog een hele goed vaart, geniet ervan maar zo te zien doen jullie dat al.
Groetjes van ons Jan Gerrie Marjolijn en de Pol.
27 Januari 2009 - 12:27
Amphia Kinder Unit:
stoere zeezeilers,
we genieten elke keer weer van jullie reisverslag en fotos. Wat indrukwekkend en tot de volgende fotos en bericht. Veel plezier en kijk uit voor de boze wolf en de wilde dieren.
groeten van Francet, Margo en Maria -
28 Januari 2009 - 15:18
Liesbeth:
Hoi zeebonken,
Alweer even niks gehoord ? Zitten jullie nog op st Vincent of alweer op een ander heeerlijk tropisch eiland ? Hé..Til...hoe komt het toch dat jij nog niet zo mooi blond bent als Tommes en Koen, zou je best staan hoor !?
Wij hebben zo langzamerhand ook wel weer zin in een zwoel zonnetje, maar die houdt ut voorlopig nog koeltjes hier ! In ieder geval :
Bij ons toch alles oké !
Koen jij alvast een hele goeie terugreis,.. en jullie ( Til & Tom),..geniet maar van het rijk wat jullie straks met jullie tweetjes hebben !
En een beetje STERKTE natuurlijk ook !
Fijne voortzetting, ...ik kijk uit naar nieuwe berichten en foto's van jullie !
Groetjes Liesbeth & fam.
04 Februari 2009 - 07:03
Kristel En Bert:
Hallo buurtjes. Al lang niets meer gehoord. Zijn wel benieuwd hoe het met jullie gaat en waar jullie nu zijn. En Koen, wanneer komt die weer naar het koude witte Drimmelen?
Groetjes en een hele mooie tijd verder. -
06 Februari 2009 - 17:11
Albert En Anita:
Hoe verder van huis hoe meer dat je het los kunt laten al bijna een hele maand geen bericht van jullie gezien terwijl wij zo benieuwd zijn hoe het gaat en wat jullie nu weer meegemaakt hebben. In drimmelen is het rustig, koud en carnaval is in aantocht. Wij zullen jullie zeker missen met carnaval. Wij gaan maandag lekker voor een weekje naar portugal met de moeder van albert en zijn twee zusjes/zwagers. Heb er wel zin in om even wat warmere temperaturen te voelen al is het daar nog niet echt warm, maar zo'n 16 graden maar met de kou hier heb ik ik echt wel gehad zo onderhand. Jullie zien er lekker bruin gebronsd uit en een beetje tanig van alle weersinvloeden denk. groetjes anita en albert